ارزش واردات از روسیه در نیمه نخست سال ۹۷
در ۶ ماه نخست سال ۹۷ بیشترین واردات ایران از امارات، ترکیه، روسیه، عمان و پاکستان بوده است. ارزش واردات در نیمه نخست امسال ۲۲ میلیارد و ۱۸۲ میلیون دلار به ثبت رسیده که افت ۱۲ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است. ۲۰ کشور عمده واردکننده به ایران سهم ارزشی ۹۰ درصدی را از کل واردات به ایران در اختیار دارند. سهم روسیه نزدیک به ۳درصد از کل ارزش واردات نیمه نخست امسال بوده است.
ویژگی های اقتصادی روسیه
روسیه با ۱۷,۰۷۵,۴۰۰ کیلومتر مربع وسعت، پهناورترین کشور جهان است که با ۱۴ کشور آسیایی و اروپایی مرز زمینی و با کشورهای پیرامون دریای برینگ، دریای ژاپن، دریای خزر، دریای سیاه، و دریای بالتیک ارتباط دریایی دارد.
در آغاز قرن ۱۸ میلادی و با اصلاحاتی که تزار پتر بزرگ انجام داد، روسیه توانست به یک امپراتوری پهناور و نیرومند تبدیل شود. بخش عمده تجارت خارجی روسیه را نفت، گاز، میعانات نفتی و محصولات وابسته تشکیل می دهد، البته این کشور در زمینه های صنعتی و کشاورزی نیز از قابلیت های خوبی برخوردار است.
از ویژگیهای اقتصاد روسیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– تولید ناخالص ملی (رقم ۱۸۶۱ میلیارد دلار)
– رسیدن حجم تجارت خارجی با دنیا به رقم ۳۶۹۶۸ میلیون دلار که ۲۱۸۶۰ میلیون دلار صادرات و ۱۵۱۰۸ میلیارد دلار واردات است.
– تولید نفت روسیه به میزان ۱۰ میلیون و ۴۸۵ هزار بشکه که جایگاه اول را در دنیا به خود اختصاص داده است.
– تشکیل اتحادیه گمرکی در قالب اتحادیه اقتصادی اوراسیا با کشورهای قزاقستان، بلاروس، ارمنستان، قرقیزستان و تلاش جهت تبدیل آن به یک بلوک بزرگ اقتصادی.
ایران نیز به عنوان یکی از کشورهای همسایه روسیه مراودات و تجارت هایی با این کشور پهناور دارد. البته با وجود تعاملات زیاد سیاسی، مبادلات تجاری ناچیزی دارند، به طوریکه تبادلات تجاری دوجانبه درصد اندکی از تجارت خارجی آن ها را شامل می شود.
بیشتر بخوانید:
حمل و نقل بین المللی کالا و انواع آن
آشنایی با مراحل واردات کالا از چین
اعمال تحریم های غرب و آمریکا علیه روسیه در سال ۲۰۱۴ و ادامه آن ها در سال ۲۰۱۵، در کنار ایجاد برخی مشکلات، فرصت هایی جدیدی برای تجارت دوجانبه میان مسکو و تهران به وجود آورده است. علاوه بر آن، ایران و روسیه به دنبال افزایش سطح تبادلات تجاری نیز هستند که بر اساس آن، افزون بر حوزه های انرژی و کشاورزی که طرفین هم اکنون در آن مشغول مبادلات هستند، قرار است در حوزه فنی از جمله ساخت و مدرنیزاسیون نیروگاه های جدید نیز همکاری های جدیدی پیگیری شوند.
عمده ترین محصولات وارداتی از روسیه به ایران غلات، چوب، کاغذ، ماشین الات و فلزات هستند و محصولات صادراتی ایران به روسیه را میوه جات، خشکبار، سبزیجات، پسته و انگور خشک تشکیل می دهد.
مراحل واردات از روسیه
- نیازسنجی کنید. ببینید در ایران چه کالایی مورد نیاز است که می توانید وارد کنید. چه نیازی می تواند در جامعه ایران سبب یک فعالیت خوب وارداتی از کشور روسیه شود. در این زمینه باید آمارهای رسمی را بررسی کنید و شرایط بازار داخلی را مدام چک کنید. بررسی آمارهای اتاق بازرگانی نیز می تواند دید خوبی به شما بدهد.
- در واردات از روسیه، ابتدا باید نسبت به قانون تجارت در این کشور بسیار تحقیق کنید و به آشنایی خوبی برسید. چرا که اگر نسبت به این امر به آگاهی نرسید ممکن است ضرر کنید. بنابر این یا خودتان دست به کار شوید و تحقیق کنید، حتی به این کشور سفر کنید، نسبت به کسب و کار خود در این کشور تحقیقات زیادی انجام دهید و یا از شرکت هایی که در این زمینه فعال هستند مشاوره و اطلاعات بگیرید.
- پس از مراحل بالا، برنامه مناسبی هم برای تبلیغ محصول وارداتی خود تهیه کنید.
- باید بدانید برای واردات از روسیه داشتن کد اقتصادی و کارت بازرگانی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. علاوه بر آن اگر خودتان یک واحد تولیدی هستید، داشتن پروانه تولید یا پروانه بهره برداری نیز لازم است.
- با اصطلاحات تجاری آشنا شوید. اگر شما آشنایی کافی با اصطلاحات تجاری نداشته باشید در پی بردن به مخفف هایی که در سایر مراحل واردات از روسیه و مبادی گمرکی استفاده می شود، بدون شک به مشکل برخواهید خورد.
- بسیار از کالا ها برای ورود به ایران نیاز به مجوز دارند، بنابراین در این مرحله باید مجوزهای مربوطه را از سازمان های ذی ربط بگیرید.