همانطور که می دانید، دنیا دیگر به آن بزرگی که فکر می کردیم نیست. امروزه انسانها به راحتی در مرزها و کشورهای مختلف، کیلومترها دورتر از وطن خود، تردد می کنند و این را مدیون صنعت بزرگ حمل و نقل هستند. در این میان نقش صنعت حمل و نقل هوایی از دیگر روشهای حمل و نقل به مراتب بیشتر است. در این مطلب تاثیر حمل و نقل هوایی را بررسی می کنیم.
تاثیر حمل و نقل هوایی در آینده چگونه خواهد بود؟
حمل و نقل هوایی می تواند تأثیر شگرفی در توسعه و پایداری اقتصادی و اجتماعی در یک منطقه و جهان داشته باشد. به عنوان نمونه چند نکته در مورد تاثیر صنعت حمل و نقل هوایی را بیان می کنیم:
- در سال ۲۰۱۷، خطوط هوایی در سراسر جهان حدود ۴.۱ میلیارد مسافر حمل می کردند. آنها در ۳۷ میلیون پرواز تجاری، ۵۶ میلیون تن بار حمل و نقل کردند. هر روز هواپیماها بیش از ۱۰ میلیون مسافر و حدود ۱۸ میلیارد دلار کالا حمل می کنند.
این نشان دهنده تأثیر اقتصادی قابل توجه حمل و نقل هوایی بر اقتصاد جهانی است. همچنین این واقعیت را نشان می دهد که حمل و نقل هوایی نماینده ۳.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی در سراسر جهان (۲.۷ تریلیون دلار آمریکا) است و ۶۵ میلیون شغل در سطح جهان ایجاد کرده است.
- حمل و نقل هوایی تنها شبکه حمل و نقل سریع در سراسر جهان را ایجاد می کند و باعث رشد اقتصادی، ایجاد شغل و تسهیل تجارت و جهانگردی بین المللی می شود.
- حمل و نقل هوایی به عنوان یکی از سرمایه گذاران اصلی تجارت جهانی تبدیل شده است و اکنون نیز توسط جامعه بین الملل به عنوان یک عامل توانمند برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل شناخته شده است.
- بخش حمل و نقل هوایی به سرعت در حال رشد است و به رشد خود ادامه خواهد داد. آخرین برآوردها حاکی از آن است که تقاضا برای حمل و نقل هوایی طی ۲۰ سال آینده به طور متوسط ۳٪ در سال افزایش می یابد.
اگر این مسیر رشد تا سال ۲۰۳۶ ادامه وتوسعه یابد، صنعت حمل و نقل هوایی ۱۵.۵ میلیون دلار در مشاغل مستقیم و ۱.۵ تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی به اقتصاد جهانی کمک خواهد کرد.
وقتی تأثیرات گردشگری جهانی در نظر گرفته شود، این تعداد می تواند به ۹۷.۸ میلیون شغل و ۵.۷ تریلیون دلار در تولید ناخالص داخلی افزایش یابد.
این رشد محدود به تردد مسافر نیست. پیش بینی می شود که ترافیک باری از نظر تناژ – برای رشد در امتداد یک منحنی مشابه با رشد تردد مسافر باشد و همه اینها به لطف فناوری امکانپذیر است.
چالش های پیش رو در صنعت حمل و نقل هوایی
اما تقاضای فزاینده برای حمل و نقل هوایی چه باری و چه مسافر، همچنین چالش هایی را شامل می شود، که مهمترین آنها پیامدهای مهم لجستیکی در فرودگاه ها و اطراف آن است آیا می توان مطمئن بود زیرساخت های موجود قادر به پشتیبانی از این رشد هستند یا خیر؟
سؤال اصلی حول محور این مسئله است که چگونه می توانیم به روشی مسئولانه و در نتیجه پایدار به رشد در صنعت حمل و نقل هوایی دست یابیم.
از آنجایی که این صنعت قصد دارد تا سال ۲۰۳۶ از دو برابر شدن حمل و نقل تعداد مسافر و بار حمایت کند، انتظار می رود تقاضا برای خلبانان، مهندسان، کنترل کننده های هوایی و سایر مشاغل مرتبط با حمل و نقل هوایی به طرز چشمگیری افزایش یابد. آنچه مسلم است نیز این است که نوآوری در فناوری و رویکردها برای حفظ این رشد مورد نیاز خواهد بود.
بنابراین فضای هوایی به سرعت متلاطم می شود و تردد هوایی طی دو دهه آینده به دو برابر افزایش می یابد.
علاوه بر فضای هوایی، باید خود فرودگاه ها را نیز در نظر بگیریم. فرودگاه ها در حال حاضر در اطراف مراکز جمعیتی ساخته شده اند و در حال حاضر با ظرفیت بالا فعالیت می کنند.
واقعیت این است که برای پاسخگویی به چنین رشدی در صنعت حمل و نقل هوایی، نیاز به پیشرفت و کارآیی شدید فرودگاه ها و مدیریت ترافیک هوایی است. برای همه اینها ما به نوآوری نیاز داریم. اپلیکیشن ها، نرم افزارها و به طور کلی فناوری کامپیوتری به کمک بشر آمده تا نیازهای روزافزونش را پاسخ دهد.
به عنوان مثال موتورها و هواپیما سبک تر، ساکت تر و کارآمد تر می شوند. فناوری های نوظهور در حال تغییر شکل با روباتیک، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، سیستم های هواپیمای بدون سرنشین و هواپیماهای هیبریدی و برقی هستند.
سوختهای جایگزین می توانند سناریوی فعلی حمل و نقل هوایی را در حمایت از حفاظت از محیط زیست تغییر دهند.
سرمایه گذاری گسترده در هوش مصنوعی را می توان راهی امیدوار کننده در جهت افزایش ایمنی، کارآیی و پایداری دانست. این فناوری ها می توانند به بهبود زیرساخت های هواپیمایی و استفاده از فضای هوایی کمک کنند.
در انتها باید گفت دستیابی به حمل و نقل پایدار تنها در صورتی امکان پذیر خواهد بود که کلیه شیوه های حمل و نقل با هم کار کنند تا به طور مشترک از ناکارآمدی های سیستم حمل و نقل فعلی بکاهند و تأثیر و هماهنگی اجرای نوآوری ها را ارزیابی کنند.
همه باید بتوانند از فناوری ها برای تسهیل امور و سهولت دسترسی استفاده کنند و فناوری را برای ساختن دنیایی بهتر به کار بگیرند.
همچنین بخوانید: