در این مطلب به بیان شبیه سازی و کاربرد شبیه سازی در صنعت معدن می پردازیم. صنعتی بزرگ با هزینه/سرمایه بسیار وسیع و ریسک ها و مخاطرات سنگین. با کارگو همراه باشید.
شبیه سازی
شبیه سازی تقلید تقریبی از عملکرد یک فرآیند یا سیستم است، که بیانگر عملکرد آن در طول زمان است. شبیهسازی در بسیاری زمینه ها از جمله مدل سازی سامانه های طبیعی و انسانی، برای فهمیدن در مورد نحوه کارشان، به کار میرود. موارد دیگر شامل شبیه سازی فناوری هایی است که برای بهینه سازی عملکرد، مهندسی ایمنی، آزمایش، آموزش و مهارت آموزی کاربرد دارد. از شبیه سازی میتوان برای نشان دادن تأثیرات و عواقب نهایی شرایطی استفاده کرد که در حالت معمول نسبت به آن آگاهی نداریم یا آزمون و خطای آن شرایط هزینه بر است.
شبیه سازی تقریبا در تمامی رشته ها ورود پیدا کرده است. کاربرد شبیه سازی در رشته های سختی چون مهندسی بسیار پرکاربردتر است.
صنعت معدن
صنعت معدن صنعتی گسترده، پر فراز و نشیب و تاثیرگذار در اقتصاد و رونق اقتصادی کشورهای صاحب معدن است. فعالیت در صنعت معدن، کاری پیچیده است. این کار نیازمند فرآیندهای پیچیده و سرمایه های فشرده ای است و تحت تأثیر عوامل خارجی بسیار زیادی قرار دارد. به عنوان مثال قیمت ماشین آلات و نجهیزات، بازارهای جهانی، نوسانات نرخ ارز، قیمت کالاها و حتی آب و هوا است. استفاده از آب و انرژی نیز عوامل اصلی تأثیرگذار بر عملیات معدن است.
در این میان جای تعجب نیست که تولید درآمد، ضمن کنترل هزینه، دغدغه اصلی پروژه های معدن است. داشتن بینش عملیاتی قوی و تأثیر عوامل کلیدی خارجی، به یک مؤلفه ضروری برای دستیابی به یک سرمایه گذاری سودآور معدن تبدیل می شود.
باید گفت سرمایه گذاری در معدن بسیار ریسک پذیر است. سرمایه گذاران باید بتوانند تا حد زیادی نسبت به سرمایه گذاری خود با آرامش خاطر بیشتری اقدام نمایند. آزمون و خطا در این صنعت بسیار مخاره آمیز است. بنابراین فعالان صنعت معدن از تکنولوژی هایی که بتواند ریسک کار معدن را از تا حد زیادی کاهش دهد استقبال می کنند.
کاربرد نرم افزارهای شبیه ساز در صنعت معدن
پروژه های معدن، سرمایه گذاری های بسیار پیچیده، گران و پر مخاطره ای دارند. در صنعت معدن عملیات روزمینی و همچنین زیرزمینی انجام می شود.
امروزه شبیه سازی به طور فزاینده ای در معدن مورد توجه قرار گرفته است، زیرا شرکت ها به دنبال این هستند که از پیشرفت نرم افزارهای مدل سازی و آموزش استفاده کنند. از توسعه محصول گرفته تا مدیریت گردش کار و حتی تجسم های سه بعدی از یک عملیات پیچیده، از تجزیه و تحلیل ظرفیت سیستم معدن، مدیریت مواد، تا صرفه جویی های بسیار گسترده مالی در شبیه سازی امکانپذیر می گردد.
یکی دیگر از کاربردها و مزیت های استفاده از شبیه سازی معدن فراهم سازي انيميشن سه بعدي از سيستم واقعي است كه به كمك آن مي توان درك عيني مربوط به مشكلات بالقوه يا مواردي كه كشف آنها در سيستم واقعي مشكل باشد را داشت.
مدل سازی شبیه سازی نه تنها به موارد عملیاتی مؤثر بر حفظ سرمایه و سرمایه گذاری می پردازد، بلکه به سایر نگرانی های شرکت های صنعت معدن و سایر نهادهای مرتبط نیز می پردازد. از جمله نگرانی های زیست محیطی درمورد ساخت و سازها و فعالیت معادن. با استفاده از شبیه سازهای معدن می توان تا حد زیادی این نگرانی ها را کاهش داد.
در زیر به برخی از کاربردها و مزایای شبیه سازی در صنعت استخراج معدن برای معادن روباز و زیرزمینی اشاره می کنیم:
- کاهش هزینه های عملیاتی
- افزایش توان عملیاتی و حداکثر ظرفیت تولید
- طراحی سیستم کامیون – شاول
- طراحی سیستم سنگ شکن- شاول
- طراحی سیستم جابجایی مواد با نوار نقاله
- شناسایی و رفع گلوگاه های سیستم استخراج و تولید مواد
- تحلیل قابلیت اطمینان تجهیزات معدن در فرآیند استخراج و تولید
- ارزیابی بهبود عملکرد سیستم در صورت خرید تجهیزات و تکنولوژی جدید
شبیه سازهای معدن چگونه کار می کنند؟
برای ساختن یک مدل زنده و پویا از شبیه سازها در مقیاس مورد نظر تنظیم شده استفاده می کنند که این امکان را به شرکت ها می دهد که نقشه و طرح دقیق معدن را نشان دهند.
در مدل های شبیه سازی معدن داده های زیادی مصرف شده، در مقابل اطلاعات بسیار زیادی تولید می کند که می توان با استفاده از “داشبورد” پیکربندی و دسته بندی کرد.
یکی از بزرگترین مزیت های مدل سازی شبیه سازی این است که امکان تغییر پویا را فراهم می آورد. امکان سنجی برای یک پروژه فقط آغاز است. مدل سازی شبیه سازی به شما امکان گسترش پیش بینی ها، ارزیابی فرضیات و به طور کلی تصمیم گیری آگاهانه تر را می دهد.
در نهایت امروزه استفاده از شبیه سازها در صنعت معدن به خصوص در کشورهای پیشرفته متداول شده است. این نرم افزارهای شبیه سازی ابزارهای مورد نیاز برای به حداقل رساندن ریسک و به حداکثر رساندن بازده سرمایه گذاری را فراهم کرده است.
مطالب مرتبط