معرفی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو
مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو در قلب کویر مرکزی ایران، در دامنه شمالی کوه های خاکستری رنگ چاه محمد در حاشیه جنوبی نمک زار ساغند، ۱۸۰ کیلومتری شمال شرقی شهر یزد و ۳۰۰ کیلومتری جنوب طبس قرار گرفته است. دفتر مرکزی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو بر اساس مصوبه مجمع عمومی در سال ۱۳۷۷ به تهران منتقل شد. در حال حاضر نیز سهامداران شرکت عبارتند از: شرکت مدیریت سرمایه گذاری امید، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات و سایر سهامداران بخش حقیقی و حقوقی.
چادرملو به واسطه موقعیت جغرافیایی کویری دارای زمستان هایی با آب و هوای خشک و سرد و در تابستان گرم است. به طوری که اختلاف دما بین سردترین و گرمترین روزهای سال در آن به ۶۰ درجه می رسد.
تاریخچه معدن چادرملو
برداشت ماده معدنی از معدن چادرملو از حدود سال ۱۳۷۶ آغاز شد. این معدن دارای ذخیره زمین شناسی ۴۰۰ میلیون تن و ذخیره قابل استخراج ۳۲۰ میلیون تن است که بر طبق محاسبات انجام گرفته، ذخیره معدن چادرملو تا ۳ سال آینده به پایان می رسد. اما اکتشافات جدید در حاشیه معدن، می تواند نقطه امیدی برای ادامه فعالیت های این مجتمع در سال های آینده باشد. روزانه ۲۵۰ هزار تن آهن و باطله استخراج می شود.
فعالیت های چادرملو
موضوع فعالیت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو عبارتست از : اکتشاف و استخراج و بهره برداری از معادن سنگ آهن و تولید کنسانتره از آن و تولید گندله، تولید سنگ آهن، تولید محصولات فولادی، نصب و راه اندازی و نگهداری و تعمیرات و بازرسی فنی سرویس تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز شرکت، خرید و تهیه انواع و اقسام ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات و مصالح مورد نیاز برای انجام موضوع فعالیت شرکت، انجام خدمات مهندسی، مشاوره، آموزش مدیریت و فراهم نمودن دانش فنـی از داخل و یا خـارج برای تحقق موضـوع فعالیت شرکت. مشارکت و سرمایه گذاری با اشخاص حقیقی و حقوقی و بانکها و موسسات اعتباری داخلی و خارجی در سایر شرکتها و طرحهای معدنی و صنعتی، انعقاد قراردادهای پیمانکاری به منظور ارائه خدمات فنی و مهندسی و بهره برداری از معادن و فرآوری آن و مبادرت به کلیه امور بازرگانی از قبیل خرید و فروش، صادرات و واردات و کلیه امور عملیاتی که به طور مستقیم و یا غیر مستقیم در جهت اجرای موضوع شرکت ضرورت داشته باشد.
چادرملو علاوه بر گندله سازی، احیا و فولاد سازی، در کارخانه فولاد غدیر با ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی، کارخانه ارفع با ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و ۸۰۰ هزار تن شمش فولادی و کارخانه فولاد سرمد ابرکوه با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن انواع مقاطع فولادی سرمایه گزاری و مشارکت دارد. این مجتمع همچنین در کنار فعالیت های خود، اقدام به احداث نیروگاه سیکل ترکیبی نموده است. از دیگر فعالیت های مجتمع معدنی چادرملو، اجرای طرح فاضلاب شهری شهرستان اردکان و مشارکت در طرح انتقال آب خلیج فارس به منظور تامین نیاز به آب بخشی از صنایع استان کرمان است.
همچنین بخوانید:
معرفی شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان